Planning Noorderduin

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een planning voor Noorderduin. De verwachting is dat de eerste woningen in Q3 2022 in verkoop zullen gaan. Zodra er meer bekend is over de planning vind je dat hier terug.

Bestemmingsplan

Noorderduin is onderdeel van het toekomstige woongebied Achter de Duinen. Op 26 mei 2020 is het bestemmingsplan Westmade Noord vastgesteld door de gemeenteraad van gemeente Westland. Met dit bestemmingsplan wordt de realisatie van circa 500 woningen met bijbehorende infra-, groen-, water- en speelvoorzieningen mogelijk gemaakt.

Op dit bestemmingsplan zijn een aantal beroepen (bezwaren) ingediend bij de Raad van State. Normaliter duurt de behandeling van deze procedure maximaal 6 maanden. Deze termijn wordt helaas door een te krappe bezetting bij de Raad van State al jaren niet meer gehaald. Onlangs heeft de Raad van State laten weten dat zij een expert in gaan huren om onderzoeken bij het bestemmingsplan en van de bezwaarmakers inhoudelijke te beoordelen. Op basis van deze informatie kunnen wij iets beter inschatten wanneer de Raad van State uiteindelijk uitspraak zal doen op de ingediende bezwaren. Onze meest positieve verwachting is dat deze uitspraak op z’n vroegst begin 2022 zal zijn.

BPD wil pas in verkoop als we zeker weten dat we mogen bouwen in Noorderduin. Mochten de beroepen ongegrond worden verklaard, kunnen wij gewoon in verkoop van de eerste fase in Noorderduin. Indien dit niet het geval is, dient er opnieuw een bestemmingsplan opgesteld te worden.

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in Noorderduin? Meld je dan onderaan deze pagina aan met je mailadres. Wanneer er meer bekend is over het uiterlijk van de woningen, de prijzen en andere nieuwbouw in Achter de Duinen ben jij de eerste die er van weet!