Planning Noorderduin

Noorderduin is onderdeel van het toekomstige woongebied Achter de Duinen. In januari 2023 is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden geworden en kan de realisatie van het plan doorgaan. De 500 woningen bouwen we niet allemaal tegelijk. Ze gaan in verschillende fases in verkoop. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van Noorderduin.

Verkoop fase 1 in voorbereiding

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van fase 1 in Noorderduin. Naar verwachting start de verkoop in het voorjaar van 2023. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de nieuwsbrief van Noorderduin. Je kunt je momenteel aanmelden als belangstellende voor het woningtype (of meerdere) van jouw voorkeur. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom de woningen.

Steeds meer informatie

Er volgt steeds meer informatie over de woningen op deze website. Alle nieuwe informatie vind je terug op de pagina Woningen. Uiteraard melden we het zodra er nieuwe informatie beschikbaar is. Houd hiervoor de pagina Nieuws in de gaten.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling en alle fases van het gebied Achter de Duinen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Laat hiervoor onderaan de pagina je e-mailadres achter.

Wat kun je verwachten?

  • Circa 2 maanden voordat de verkoop start, delen we de conceptprijzen per woningtype op de website.
  • Binnen circa 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. De toewijzing van Noorderduin gebeurt op basis van de rangvolgordelijst gemeente Westland. Kijk voor meer informatie over het proces van verkoop en toewijzing op de pagina Woning kopen
  • Zodra de inschrijving is gesloten, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen. Deze vind je hier op de pagina Planning.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan de bouw starten. Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij Nutsbedrijven.

  Bekijk de woningen
  Over Noorderduin