Planning Noorderduin

Noorderduin is onderdeel van het toekomstige woongebied Achter de Duinen. In januari 2023 is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden geworden en kan de realisatie van het plan doorgaan. De 250 woningen in de wijk Noorderduin bouwen we niet allemaal tegelijk. Ze gaan in verschillende fases in verkoop. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de verdere nieuwbouwplanning.

Verkoop fase 2 in voorbereiding

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van Noorderduin fase 2. Naar verwachting start de verkoop in de zomer van 2023. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de gebiedsnieuwsbrief van Achter de Duinen.

N.B.: Vanaf het moment dat de woningtypen online staan, kun je je aanmelden als belangstellende voor het woningtype (of meerdere) van je voorkeur. Doe dat snel. De inschrijfduur telt namelijk mee bij de toewijzing van de woningen, wanneer er meerdere kandidaten zijn voor hetzelfde bouwnummer.

Steeds meer informatie

Er volgt steeds meer informatie over de woningen op deze website. Alle nieuwe informatie vind je terug op de pagina Woningen. Uiteraard melden we het zodra er nieuwe informatie beschikbaar is. Houd hiervoor de pagina Nieuws in de gaten.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling en alle fases van het gebied Achter de Duinen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Laat hiervoor onderaan de pagina je e-mailadres achter.

Wat kun je nog verwachten?

  • Circa 2 maanden voordat de verkoop start, delen we de conceptprijzen per woningtype op de website.
  • Binnen circa 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. De toewijzing van Noorderduin gebeurt op basis van inschrijving. Kijk voor meer informatie over het proces van verkoop en toewijzing op de pagina Toewijzing.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen. Deze vind je hier op de pagina Planning.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht kan de bouw starten. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa anderhalf jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij Nutsbedrijven. Momenteel kunnen wij nog geen exacte indicatie geven wanneer de woningen in fase 2 worden opgeleverd.

Planning voorgaande fases

  Bekijk de woningen
  Over Noorderduin