Planning Noorderduin

Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het in verkoop brengen van de eerste fase van Noorderduin. De verwachting is dat de eerste woningen eind 2022 in verkoop gaan, maar dat is afhankelijk van de uitspraak in de Raad van State-procedure. Zodra er meer bekend is over de planning vind je dat hier terug.

Bestemmingsplan

Noorderduin is onderdeel van het toekomstige woongebied Achter de Duinen. Op 26 mei 2020 is het bestemmingsplan Westmade Noord vastgesteld door de gemeenteraad van gemeente Westland. Met dit bestemmingsplan wordt de realisatie van circa 500 woningen met bijbehorende infra-, groen-, water- en speelvoorzieningen mogelijk gemaakt.

Tussenuitspraak
Op dit bestemmingsplan zijn meerdere beroepen (bezwaren) ingediend bij de Raad van State. Onlangs heeft de Raad van State een tussenuitspraak gedaan over het bestemmingsplan Westmade-Noord te Monster. Deze uitspraak geeft de gemeente Westland en Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom (OBWZ) de ruimte om het plan op specifieke punten aan te scherpen.

OBWZ is blij dat er nu duidelijkheid is en het bestemmingsplan op hoofdlijnen is goedgekeurd. De tussenuitspraak betekent wel dat OBWZ moet kijken op welke onderwerpen verdere uitwerking nodig is. De extra verdiepingsslag betekent dat het plan minder snel in verkoop kan dan verwacht.

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in Noorderduin? Meld je dan onderaan deze pagina aan met je mailadres. Wanneer er meer bekend is over het uiterlijk van de woningen, de prijzen en andere nieuwbouw in Achter de Duinen ben jij de eerste die er van weet!