Start verkoop fase 4 op donderdag 27 juni

10 juni '24

Save the date! Op donderdag 27 juni om 15.00 uur start online de verkoop van de 65 woningen in Noorderduin fase 4. Inschrijven op je favoriete woningen kan tot vrijdag 5 juli 15.00 uur. We vertellen je graag alles over de verkoop- en toewijzingsprocedure van de woningen in dit plan.

image alt

Online je voorkeuren doorgeven

Heb jij je aangemeld als belangstellende voor fase 4 door het achterlaten van NAW-gegevens bij je favoriete woningtype? Dan krijg je donderdag 27 juni rond 15.00 uur een e-mail dat de verkoop is gestart. Vanaf dat moment vind je alle verkoopdocumenten zoals de technische omschrijving, verkoopplattegronden en de mogelijkheden van meer- en minderwerk onder de downloads van jouw favoriete bouwnummer(s).

Neem op je gemak alles door, want het maakt niet uit hoe snel je inschrijft op de maximaal 5 bouwnummers. Uiteraard hoef je de mail niet af te wachten. Je kunt ook om 15.00 uur direct inloggen in je persoonlijke account en vanuit je wensenlijst de inschrijving doen. Nog geen persoonlijk account? Maak deze dan snel aan!

Tijdens de inschrijfperiode kun je je voorkeuren wisselen, woningen uit je lijstje verwijderen of toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Bekijk het woningaanbod
image alt

Verkoopevenement

Op woensdag 3 juli vindt het verkoopevenement van Noorderduin fase 4 plaats. Van 17.00 uur tot 18.30 uur ben je welkom bij The Coast Beach House in Monster. Hier staat het verkoopteam van Noorderduin klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Daarnaast heb je de mogelijkheid een verkoopbrochure te ontvangen. Deze wordt enkel op het evenement uitgereikt. Zien wij je daar?

Heb je tijdens de inschrijfperiode nog vragen over de woningen of de verkoopdocumenten? Neem dan gerust telefonisch contact op met Olsthoorn Makelaars (070-3084656) of bewaar ze voor het evenement. Alvast meer weten over de verkoop? Hieronder lees je het gehele proces van toewijzing.

27 juni 2024

Agenda

Online start verkoop: donderdag 27 juni 15.00 uur. Verkoopevenement op woensdag 3 juli 17.00 uur bij The Coast Beach House. Inschrijven kan tot vrijdag 5 juli 15.00 uur.

image alt

Registratie gemeente Westland

Wanneer je geregistreerd staat in het gemeentelijke registratiesysteem voor nieuwbouw koopwoningen in Westland krijg je voorrang bij de toewijzing. Je kunt je registreren op de website van Gemeente Westland. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je maakt om in aanmerking te komen voor een woning. Let op! Wanneer je inschrijft voor een woning op de projectwebsite van BPD, dan dient de hoofdinschrijver gelijk te zijn aan de inschrijving in het gemeentelijke woningzoekende bestand. Meer informatie over de toewijzingsprocedure vind je op de pagina 'toewijzing' of onderstaande button.

Meer over de toewijzing

Toewijzing

Je kunt je inschrijven tot vrijdag 5 juli 15.00 uur. Uiterlijk woensdag 17 juli 15.00 uur laten we per e-mail weten of je een woning toegewezen hebt gekregen. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

image alt

Hoe kom ik aan een financiële check?

Bij de toewijzing van de woningen is de rangvolgordelijst van de gemeente Westland het belangrijkste criterium. Als derde beoordelingscriterium geldt de financiële check. Onze tip: doe deze financiële check om jouw kans op een woning te vergroten. De financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen.

Je kunt ons dit laten weten door nadat de verkoop is gestart een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze uploadmogelijkheid is beschikbaar zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. De gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Lees meer over de financiële check
image alt

Optie bevestigen

Als jij een woning krijgt toegewezen dan ontvang je een e-mail. Ook zie je de uitslag terug in jouw winkelwagentje in je persoonlijke account. Vervolgens heb je 48 uur de tijd om je optie te bevestigen of te annuleren in je account. Nadat je de optie hebt bevestigd bepaal jij vervolgens hoe je het aankoopproces wilt doorlopen. Dit kan via de makelaar of volledig online.

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Je ziet ook in jouw Mijn Eigen Huis-account dat je reserve-kandidaat bent. Als iemand afziet van de koop en jij bent de eerstvolgende reserve-kandidaat, dan nemen we direct contact met je op. Wij geven geen informatie over hoeveel reserve-kandidaten er zijn en op welke plek je staat.

Afspraak maken of online kopen

Heb je jouw optie geaccepteerd? Dan heb je de keuze om een afspraak te maken bij de makelaar of om direct online je woning te kopen. Wil je eerst een verkoopgesprek met de makelaar? Klik dan op de button 'afspraak maken' en kies een dag en een dagdeel. De makelaar neemt vervolgens contact met je op om een afspraak te maken.

Na dit verkoopgesprek kan je in je persoonlijke account aangeven of je overgaat tot aankoop van de woning of dat je de optie alsnog wilt annuleren. Wil je overgaan tot aankoop? Dan kan je er voor kiezen om de contracten online te tekenen door op de button 'online kopen' te klikken. Wil je liever bij de makelaar op kantoor je handtekening zetten? Klik dan op de button 'tekenafspraak'.

Vervolgens belt de makelaar je voor het maken van de tekenafspraak bij hun op kantoor. Kies je na het bevestigen van je optie meteen voor 'online kopen' dan ontvang je jouw koopcontract binnen 5 werkdagen via de mail en teken je vanaf de bank zonder tussenkomst van de makelaar. Je doet dit met IDIN (een dienst van de bank waarmee je je als consument bij andere organisaties vertrouwd en veilig kan identificeren).

Lees meer over een woning kopen
Wonen in Noorderduin? Bekijk het woningaanbod
Vragen? Neem contact op