Groenverklaring voor woningen in Noorderduin

25 april '24

Goed nieuws als je een woning op het oog hebt in Noorderduin. Deze woningen worden voorzien van een groenverklaring. Met deze verklaring krijg je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rente korting op je hypotheek, zoals bij de groenhypotheek van Rabobank. Benieuwd naar jouw voordelen?

image alt

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De BENG 2 waarde moet 0 of lager zijn,
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen. Hierdoor wordt het project binnenkort opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je dan de BENG berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Hou de website dus in de gaten! Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

Rabobank is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring voor Noorderduin. Zij bieden voor deze woningen daarom de Rabo GroenHypotheek aan. Bij deze hypotheek krijg je 0,5% korting op de hypotheekrente over de eerste €150.000 bij 10 jaar vaste rente*. Naast deze korting kom je ook in aanmerking voor de extra Duurzaamheidskorting. Neem voor meer informatie of een hypotheekberekening contact op met een adviseur van Rabobank.

* Bekijk de voorwaarden op de website van Rabobank.

  Lees het laatste nieuws
  Bekijk de woningen