Woningen in Noorderduin krijgen zonwerend glas of zonwering

23 januari '23

Wat betreft zonuren zit je in Noorderduin wel goed. De gloednieuwe wijk zit pal achter de duinen. Unieke locatie natuurlijk. Toch wil je niet dat de temperatuur in huis gedurende de dag onaangenaam hoog wordt. Ook daar is aan gedacht. De nieuwbouwwoningen in Noorderduin krijgen namelijk, afhankelijk van de ligging, zonwerend glas en/of zonwering. Wat betekent dit? Een prettige temperatuur in huis, minder UV-straling en minder verkleuring van je nieuwe meubels en vloeren. En nog fijner: lagere energiekosten. Wat houdt het speciale glas nou precies in?

image alt

Dit moet je weten

Zonwerend glas is dubbel glas met daartussenin een speciale coating die het zonlicht en de warmte gedeeltelijk tegenhoudt. Op zonnige dagen houd je daardoor de warmte buiten en op koude dagen houdt het isolerende glas het behaaglijk binnen. Zo zorg je ervoor dat je energie bespaart, omdat je niet hoeft te koelen of te verwarmen. Ideaal dus. En je hebt minder last van fel zonlicht binnen wat voordelig is voor je mooie nieuwe vloer en interieur. Benieuwd welke woningen dit speciale glas en/of zonwering krijgen? 

Direct naar woningaanbod
image alt

Weerkaatst warmte

De gemiddelde temperatuur in Nederland blijft stijgen als gevolg van de klimaatverandering. Net als het aantal warme en tropische dagen. Vooral in de zomer kan het flink warm worden aan de kust. Voor je het weet is de temperatuur in je woonkamer of serre enorm opgelopen. De woningen in Noorderduin zijn goed geïsoleerd, maar dit zorgt er ook voor dat zonnestralen niet meer kunnen ontsnappen. Dit is lekker warm in de winter, maar minder prettig in de zomer. Door het warmtewerend glas wordt de warmte weerkaatst en zo wordt het een stuk aangenamer in huis. Fijn he? En aan de andere kant komt er nog steeds volop zonlicht binnen in je woning. Welke woningen zonwerend glas en/of zonwering hebben is nog even afhankelijk van de ligging van de woning.

Woningen (bijna) energieneutraal

Alle nieuwbouwwoningen in Noorderduin voldoen aan de nieuwste isolatie-eisen (BENG) en maximale Temperatuur Overschrijding (TO-juli). Het speciale glas, dat natuurlijk wel genoeg licht doorlaat, is één van de vele duurzame kenmerken van de woningen in Noorderduin. Het te warm worden van je woning kan je hier prima mee voorkomen. En dat geldt ook voor zonwering (screens). Houd de ramen wel dicht tijdens warme dagen, zodat het comfortabel blijft in je woning. Ook hebben de nieuwbouwwoningen verplicht een A+++ label of beter. Door een gemiddeld lagere energierekening dan bij een bestaande woning is dit natuurlijk positief voor je portemonnee!

Meer energiezuinige opties
Vragen? Neem contact op
Meer over duurzaamheid? Bekijk alle aspecten