Nazomer op strand in Monster? Hier moet je zijn!

28 augustus '23

Met de nazomer in aantocht komen er hopelijk nog enkele mooie stranddagen aan. Wie een woning koopt in Noorderduin heeft de mazzel binnen enkele minuten fietsen op het strand van Monster te staan. Genieten van zon, zee en strand is dus wel heel makkelijk vanuit deze wijk. Strand Molenslag is ook nog eens een van de populairste stranden in het Westland. Van hippe strandtenten tot actieve strandactiviteiten; dit kun je er allemaal doen!

image alt

1. Zandmotor: walhalla voor kitesurfers

Voor alle sportievelingen onder ons is de Zandmotor, voor de kust bij Monster, de perfecte plek om het kitesurfen onder de knie te krijgen. Deze goudgele vlakte wordt ook wel de blauwe piste van het kitesurfen genoemd. Klinkt veelbelovend he? Door het vlakke en ondiepe water en het kalme zeebriesje klim je gemakkelijk weer op je kiteboard. Hier barst het van de kites in de lucht op een winderige stranddag. Niet alleen leuk om te zien, maar ook om een kitesurfles te nemen. Met een beetje geluk duikt er een zeehond op!

image alt

2. The Coast: snelle hap tot á la carte

De warmte van de zon op je huid, de frisse zeewind door je haren en dan ook nog eens een lekkere lunch voor je neus. Bij Beach House The Coast is het goed toeven. Niet voor niets dat als de zon even tevoorschijn komt het terras meteen vol zit. In het gezellige strandpaviljoen kun je genieten van een drankje, maar ook een lekkere lunch, een sateetje of uitgebreid driegangendiner. Met uitzicht over de zee uiteraard. De chef werkt uitsluitend met verse en eerlijke ingrediënten. Extra leuk: The Coast is niet alleen in het hoogseizoen geopend, maar ook in de wintermaanden!

image alt

3. Westbeach: actief bezig zijn

Heb je zin in een dagje actief bezig zijn in het water of op het strand? Naast zwemmen zijn er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen met het hele gezin bij strandtent Westbeach. Surfen, kiten, beachvolleybal, suppen, boogschieten, klimtoren, blokarten, potje Expeditie Robinson, quizzen of schat zoeken. Het zal nog lastig worden om iets te kiezen. Ook voor een drankje op het terras ben je welkom. De sfeer is er in ieder geval ontspannen.

image alt

4. Bondi Beach Club: Oosterse sferen

Een hippe strandtent met een relaxt en oosters sfeertje, pal aan het Monsterse strand waar alles en iedereen welkom is. Jong en oud. Op mooie zomerse dagen geniet je hier van de zon, de zee en het strand. Overdag zit je lekker op het terras en heb je een uitgebreide lunchkaart waar voor iedereen wel wat lekkers op staat. Van een heerlijke latte macchiato, cappuccino, tosti’s en broodjes tot een veggieburger of soepen. ’s Avonds geniet je bij Bondi Beach Club van een lekker diner met als decor de ondergaande zon. Wat wil je nog meer?

image alt

5. Makani Beach: dagje relaxen

Een stukje naar beneden lopen over het strand van Monster en je komt uit bij Makani Beach. Hier kun je terecht voor een lekker ontbijt, een goede lunch of een heerlijk diner. Er hangt een hele relaxte sfeer en je krijgt er een instant vakantiegevoel door de knusse zitplekjes. Ze hebben een mooi assortiment wijnen, speciaalbieren en cocktails voor de borrel op het strand. Niks mooiers dan genieten van een prachtige zonsondergang met een koud drankje in de hand toch? Op de kaart staan naast wraps, taco’s, broodjes en burgers ook genoeg veganistische opties dus iedereen zal zich er thuis voelen.

image alt

6. Villa Ockenburgh: diner in kas

Niet op het strand, maar in de duinen achter de Zandmotor en zeker het benoemen waard is Villa Ockenburgh. Een prachtige en unieke locatie omgeven door prachtige natuur waar je meteen tot rust komt. De villa is gebouwd in 1650 en ze werken daar volgens de principes van Dutch Cuisine. Alle producten op de kaart zijn afkomstig van lokale leveranciers, uit het seizoen en gezond. Ook staat er een kas in de tuin waar je kunt lunchen. Probeer de high tea eens met verse theesoorten, huisgemaakte patisserie en lekkere broodjes. Een unieke ervaring!

Meer nieuws lezen? Nieuwsoverzicht
Ook wonen in Noorderduin? Bekijk het aanbod