Eropuit in Monster? 5 leuke to do's!

11 januari '23

Eén van de hoofdredenen om voor wonen in De Nieuwe Duinvallei te kiezen, is toch wel de unieke locatie. Gelegen vlakbij de zee en tegen de duinen zal het je niet verbazen dat een aantal van onze favoriete activiteiten in en rondom Monster gericht zijn op het strand. Dat je je hier op zonnige dagen eindeloos kunt vermaken moge duidelijk zijn, maar óók wanneer de hemel Hollands-grijs kleurt zit je in Monster om leuke activiteiten niet verlegen! Wij zetten onze 5 favoriete to do’s voor je op een rijtje.

image alt

Lunchen of dineren met uitzicht op zee

Strand Molenslag in Monster is één van de meest populaire stranden in het Westland. Bij de op palen verhoogde strandtent The Coast beach house geniet jij van een heerlijke lunch of diner met uitzicht op de zee. Op zomerse dagen sluit jij hier de dag af met een koud drankje en een ondergaande zon, maar óók op de winterse dagen zit jij hier goed. Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling en daarna neerstrijken bij The Coast voor een warme choco mét slagroom? Wij zeggen; doen!

image alt

Surfen of paardrijden op het strand

Wil jij met jouw gezelschap op een iets actievere manier genieten van het strand? Wanneer je de strandopgang Karel Doormanweg neemt, kom je terecht op strand Ter Heijde. Dit is dé locatie voor kite- en golfsurfers. Bij de Dreams Surfshop kun je gemakkelijk een surfplank en wetsuit huren. Houd jij het liever droog? Pak de fiets of auto naar Manege Noordland voor een bijzondere duin- en strandrit… Te paard!

Op een bootje door het Westland

De hele dag lekker kabbelen op het water met jouw gezin, vrienden óf partner? Wandel, fiets of rijd naar de Gantellaan en huur daar jouw bootje bij Booma Recreatie. Vanaf hier verken jij Monster middels de waterweggetjes en meertjes. Zie je het niet zitten om zelf te varen? Kies dan voor een rondvaart met schipper. Juist in voor een beetje meer avontuur? Ga er met een kano op uit!

Maak plezier in De Boetzelaer

Geen zon, wél plonsen? Ook op de dagen dat het wat minder weer is hebben jij en je gezin waterpret bij zwem- en recreatiecentrum De Boetzelaer. Er zijn verschillende attracties te vinden, zoals een glijbaan, waterrots, wildwaterkreek, waterkanon en een discodouche. Terwijl de kids zich vermaken, dobber jij ontspannen rond in de whirlpool. De sportievelingen kunnen meedoen aan aquarobics of aqua-joggen. Voor de kids die niet alleen van zwemmen maar óók van dansen houden is er iedere vrijdagavond discozwemmen!

Stadswandeling langs de rijksmonumenten van Monster

Monster beschikt over maar liefst 9 monumenten van cultuurhistorische waarde. Het interessante aan de rijksmonumenten van Monster is dat allen dateren uit verschillende jaartallen en hun eigen historische verhaal hebben. Neem een kijkje bij de oude Hervormde kerk, korenmolen De Vier Winden óf de monumentale grafkelder van de familie Kerkenrath. Heb je de hele dag de tijd? Maak een rondwandeling langs alle monumenten en stop onderweg voor een heerlijke koffie of lunchpauze bij één van de cafeetjes in Monster.

  Lees meer nieuws
  Bekijk de woningen